2017. feb 23.

Hozzá vagy nőve a mobilodhoz? Használd okosan!

írta: Tudhatod
Hozzá vagy nőve a mobilodhoz? Használd okosan!

Az információéhség, az online közösségi élet és a kiéleződött üzleti környezet arra sarkallja az okostelefonok tulajdonosait, hogy a mobiljukat 24 órás szolgálatba vetve kihasználják az általa nyújtott szabadság előnyeit, hiszen ezek a kütyük gyakorlatilag egy személyi számítógép funkcióját töltik be. Ha szívesen kiaknáznád a telefonodban rejlő lehetőségeket, már néhány egyszerű lépéssel hasznosíthatod az élet számos területén.

kate-serbin-31030.jpg

Az alkalmazások és az applikációt korát éljük, ezért a lehetőségek száma szinte végtelen arra nézve, hogy mennyire igazíthatod saját elvárásaidhoz a telefonodat. Ez az eszköz nemcsak elérhetővé tesz, figyelmeztet a fontos dátumokra és programokra, segít a tájékozódásban, megörökíti a pillanatot és fenntartja közösségi életed, hanem akár az egészséged megóvásában, a tanulásban és a káros szenvedélyek legyőzésében is támogathat. Lássuk, hogyan!

Okosmobilokkal a betegeségek leküzdéséért

Korunk túlhajszolt életmódjában ironikus módon éppen egy közellenségnek kikiáltott eszköz lehet a segítségünkre akár olyan komoly betegségek gondozásában is, mint a diabétesz, hiszen egy orvoscsoportok közreműködésével készített applikáció hozzájárulhat a terápia és a gondozás sikeréhez. Mindemellett akár vészhelyzetben is a segítségünkre lehet, ha néhány elsősegély applikáció telepítve van a készülékünkre.

mikaela-shannon-205961.jpg

Mobillal a dohányzás ellen

Az egészségmegőrzésben nélkülözhetetlen szerepe van a káros szenvedélyektől való megszabadulásnak, melyek közül a dohányzás foglal el előkelő helyet hazánkban is. A leszoktató app-ok nemcsak napi motivációkkal segítik az elszántakat, de számon tartják a megtakarított pénz összegét és az el nem szívott cigaretták számát is, ami önbizalomra és további kitartásra ösztönöz.

Legyen a mobilod a személyi edződ!

Az egészség megtartásában nem kerülhető ki a rendszeres mozgás, mely lehet futás, jóga, kardió vagy tenisz, bármi, ami örömet okoz űzőjének. A sportoláshoz kifejlesztett applikációk segítségével virtuális trénered segítségével edzéstervet állíthatsz fel, nyomon követheted a fejlődésedet és értesülhetsz a választott sportághoz fűződő legfontosabb eseményekről.

saulo-mohana-77106.jpg

Víz, víz, víz…

Korunk egyik legelterjedtebb rossz szokása, hogy nem fogyasztunk elegendő vizet, pedig számos kellemetlen panasz vagy akár komoly betegségek forrása is lehet a dehidratáció. 

Ezentúl azonban nem baj, ha Te magad megfeledkezel a vízről, mert a folyadékfogyasztás optimalizálását segítő, vízivásra figyelmeztető applikáció hangjelzéssel adja tudtodra, hogy ideje legurítanod egy pohár frissítő H2O-t.

Mobilok a nyelvtanulás szolgálatában

Amikor éppen nem dolgozol vagy pihensz - például utazás vagy várakozás közben -, nagyszerűen kihasználhatod az időt a nyelvtudásod fejlesztésére, mivel ezen a téren is tökéletes partnerre lelsz a mobilodban, hiszen számtalan nyelvtanulással kapcsolatos alkalmazás áll a rendelkezésedre, akár a szókincsedet fejlesztenéd, akár a nyelvtani tudásodat szeretnéd csiszolni.

clem-onojeghuo-151803.jpg

Az okostelefonok olyan szabadsággal ruháznak fel minket, legyen szó utazásról, a pénzügyek nyomon követéséről, szórakozásról vagy egészségmegőrzésről, amire valóban érdemes igényt tartani a rohanó hétköznapokon. És te okosan használod a mobilod?

Szólj hozzá

mobil hasznos kütyü tanulás tudás életmód tudhatod okostelefon önképzés önfejlesztés applikáció