2017. már 21.

Íme, az 5 legjobb nyelvtanulós app - Szerezz nyelvtudást könnyedén!

írta: Tudhatod
Íme, az 5 legjobb nyelvtanulós app - Szerezz nyelvtudást könnyedén!

Mai világunk a pörgésről, a folytonos fejlődésről és kitűnésről szól, ebben a versenyben pedig egyáltalán nincs könnyű dolgunk, hiszen a 24 órából alig jut időnk arra, hogy esetleges hiányosságainkat orvosoljuk. Az érvényesüléshez elengedhetetlen valamilyen idegen nyelv ismerete, azonban munka vagy tanulás mellett szinte lehetetlen küldetésnek tűnhet a felzárkózás.

apple-1840374_1920.jpg

Szerencsére a fejlődés egy áldásos hozadékaként rengeteg lehetőségünk van rá, hogy utazás vagy várakozás közben, játszi könnyedséggel, szórakozva tanuljunk szavakat, gyakoroljuk a kiejtést, tisztázzuk a nyelvtani szabályokat vagy az írásmódot. A telefonra letölthető ingyenes applikációk éppen ezért nagy népszerűséget vívtak ki ezen a téren is, nézzük, melyek a legnépszerűbbek!

Duolingo

Az iOS-re és androidra is letölthető, amerikai fejlesztésű applikációt 2013-ban a legjobb android alkalmazásnak választotta a Google. Az asztali számítógépen és mobilon is elérhető Doulingot magyar nyelven is eléred, csupán regisztrálnod kell és indulhat a tanulás. Felépítését tekintve az alapoktól kezdve, szintenként haladhatsz egy-egy témával, de akár át is ugorhatsz egy lépést, így középszintű tudásoddal nem kell újra elölről kezdened.

A program minden készségedet fejleszti, hiszen a szókincsre, a kiejtésre, a szövegértésre és a fogalmazásra is kínál gyakorlatokat, így fordítási, hallás utáni, szótanulási és nyelvtani feladatokkal találkozhatsz. A fejlesztők figyeltek arra is, hogy mindezt játékos formában tehesd meg, ezért vizuális eszközök segítenek a memorizálásban, százalékok jelzik összteljesítményedet és bármikor visszatérhetsz a gyengébben sikerült feladataid gyakorlásához. Ha pedig elhanyagolod tanulmányaid, az applikációt jelképező Duolingo-bagolynak egyre rosszabb kedve lesz, mely biztosan a folytatásra ösztönöz!

bejegyzes_kepek.jpg

Busuu

A mobilon és asztali gépen is elérhető Busuu esetén Te magad adhatod meg, hogy milyen szinten kezdenél neki a kiszemelt nyelvnek. Teljesítményedet százalékok jelzik, így könnyedén nyomon tudod követni fejlődésedet és a gyakorló szószedet segítségével elmélyítheted a megszerzett tudást.

A rendszer különlegessége abban rejlik, hogy más nyelvtanulókkal is kommunikálhatsz szóban, írásban vagy akár videóbeszélgetésben is. Ez remek alkalmat biztosít arra, hogy beszédkészségedet és kommunikációdat, valamint a hallás utáni megértést egyszerre fejleszd. Az applikációnak ingyenes és fizetős verziója is van, érdemes előbbivel megismerkedned, mielőtt előfizetnél.

bejegyzes_kepek3.jpg

Memrise

A Memrise nevű alkalmazással leginkább a szókincsed gyarapításában érhetsz el áttörést, ráadásul igazán szórakoztató formában, magolás nélkül, humorral fűszerezve. A memorizálásban a társításos módszer segít: minden egyes szó esetén számos segítő kártya közül választhatod ki azt, amelyik a legközelebb áll hozzád.

Mivel a kártyákat maguk a tanulók hozzák létre, rengeteg nézőpont közül válogathatsz. A leckék elmentésre kerülnek a rendszerben, ezért bármikor vissza ugorhatsz ahhoz a részhez, amit gyakorolni szeretnél. Az app lehetővé teszi, hogy saját napi célokat határozz meg előre, mely ösztönzőleg hat, hogy minden nap tanulj legalább 10 percet.

bejegyzes_kepek2.jpg

Learn Invisible

A magyar fejlesztésű applikáció a rövidtávú memóriát célozza meg a legkülönfélébb vizuális és auditív eszközökkel, hiszen amellett, hogy leírva látod a szavakat, meghallgathatod helyes kiejtésüket és Te magad is memorizálhatod, többszöri ismétléssel.

A Learn Invisible az érintőképernyő adta lehetőségeket is kihasználja: egy-egy interaktív feladat esetén, amikor csak egy szórészlet látszik, az ujjbegyeddel tudod “előhívni” a nem látható részt. Ez a funkció csak egy a rengeteg játékos megoldás között, az applikáció pedig bárki számára teljesen ingyenesen elérhető.

bejegyzes_kepek4.jpg

Livemocha

A 35 tanulható nyelvet kínáló applikáció online nyelvóráiban kiválaszthatod, hogy a szövegértésre, a beszédgyakorlásra vagy a nyelvtanra szeretnél-e inkább fókuszálni. A Livemocha egyedisége a közösségben rejlik és bár van prémium tagsága is, ezzel együtt is kevesebbe kerül, mint egy magántanár vagy egy nyelvkurzus.

Amennyiben más tanulókat korrepetálsz saját anyanyelvedből, virtuális tokeneket kapsz, amikkel ingyen juthatsz újabb leckékhez a fizetős tartalmakból. Minden tevékenységedért pontokkal jutalmaznak és tovább léphetsz egy következő szintre, tanulópárt pedig akkor kaphatsz, ha elegendő számú feladatot oldottál meg vagy oktattál másokat. Így akár skype-on is tanulhatsz saját, anyanyelvi tanulótársaddal, teljesen ingyenesen, a világ bármely pontján. Hát nem nagyszerű?

bejegyzes_kepek5.jpg

Irány az alkalmazásáruház, töltsd le azt, amelyik a legközelebb áll hozzád és kezdd el a nyelvtanulást még ma!

Szólj hozzá

nyelvtanulás kütyü tanulás tudás életmód alkalmazás tudhatod okostelefon app önképzés önfejlesztés applikáció