2016. okt 03.

14 alig ismert, világbajnok Google kütyü

írta: Dr. Educado
14 alig ismert, világbajnok Google kütyü

Van Gmail-es fiókod? A Chrome logójára kattintasz nap, mint nap? Kisegít a Google Translate? Igénybe veszed néha a Google Maps útbaigazításait? Az ismertebb Google eszközökön kívül a cég kifejlesztett már több webes alkalmazást is, amik rendkívül hasznosak mindenki számára, aki csak internetezik!

google_apps.jpg

A Google 1998-ban alakult, mint ismert a weben lévő információk rendszerezésének céljából. Mi lett belőle mára?Jelenlegi adatok szerint ma a Google értékét: 102.650.332.250 $-ra becsülik.

1. Google Drive

Az ismertebb Google eszközök családjának tagja, hiszen a Gmail-os fiók belépésével egyben lehetőség van a Drive elérésére is. Miért hasznos a vállalatnak? Excel tábla, Word dokumentum és prezentáció készítésére is alkalmas: mindez online, azonnal a Drive -ra mentve. Ráadásul bármivel megoszthatod a doksit és szerkeszthetitek közösen, akár egy időben is.

+ Tipp: Formázhatsz képeket, fotókat, készíthetsz alakzatokat a Google Drawings és a Pixlr Express segítségével, melyeket a New - More -> mappában érsz el.

2. Google Cloud Platform

https://cloud.google.com

Egy felhőalapú szolgáltatás, melyben az egyszerű weboldaltól a komplex applikációkig kreálhatsz bármit, a Google segítségével.

3. Google Correlate

https://www.google.com/trends/correlate

Az aktuális világtrendet bújhatod egy-egy keresési kifejezés megadásával.

Például a téli szókombináció megadásával (Winter Wave) Magyarországon a snowboard, a síelés és Nassfeld korrelálnak a legmagasabban, értékük 0,84 és 0,87 között van.

A kifejezések keresésekor szűrőket alkalmazhatsz, így megtudhatod, milyen demográfiai adottságok jellemzik azokat, akik a pontos kifejezésre vagy annak közeli szinonimájára kerestek rá.

+ Tipp: Search by Drawing módban akár a rajzod alapján is keresgélhetsz.

4. Google Trends

https://www.google.com/trends/

Egy oldal melyen keresztül láthatod, melyek voltak a legkeresettebb kifejezések egy adott időszakban vagy éppen mi az az aktuális téma, mely az internetezőket épp foglalkoztatja.

A trendek alapján könnyebb a jövő előrejelzése a Google eszköz által!

google-products-services.png

5. Google Think Insights / Think with Google

https://www.thinkwithgoogle.com/

Hasznos eszköz mindenkinek aki komolyabban érdeklődik egy adott téma iránt, hiszen rengeteg letölthető tanulmány áll rendelkezésre a Youtube videóid népszerűsítésétől kezdve, a nyári sportokkal kapcsolatos google tapasztalatokon keresztül, egészen az idei év divattrendjeiig.

Cikkek, videók, melyek a legújabb kutatási eredmények alapján készültek. Válaszd ki az általad preferált topikot, legyen szó akár marketingről, hirdetésekről, fogyasztói trendekről vagy épp kreativitásról: itt minden cikk inspirációt adhat.

6. Google Public Data Explorer

http://www.google.com/publicdata/directory

Keresgélj nyilvános adatokból, melyek a világ különböző pontjairól származnak. Igy egy kattintással eléred akár a World Bank, az OECD, vagy akár az Eurostat adatait.

7. Google+

https://plus.google.com/

Akár a Facebook, ez is egy közösségi média platform, ahol bárki megoszthat bármit az ismerősi körével. A különbség, hogy itt a vállalatok és üzleti cikkek vannak túlsúlyban, amit még hasznosabbá akkor tudsz tenni, ha a professzionális szakmai oldalakat kezded el követni.

8. Google Page Rank

A keresőoptimalizálás feladata, hogy a honlapon levő tartalom a Google számára releváns tartalmat jelöljön, s így az oldalt ingyen juttassa látogatókhoz a találati lista által. Kérdés, hogy mekkora a honlapunk értéke ilyen szempontból. Ezt mutatja meg a Google védjegyeként jegyzett Google PageRank, amely egy 10-es skálán, kerekítve adja meg az adott oldalt egyéni értékét.

new_google_product_icons_by_carlosjj-d2wk38e.jpg

9. Google Full Value of Mobile

https://www.thinkwithgoogle.com/collections/full-value-of-mobile.html

Egy hasznos kalkulátor, mely megmondja: mennyire éri meg egy mobilbarát weboldal lefejlesztése. Ez főként azoknak szolgál tanáccsal, akik még nem reszponzív weboldallal rendelkeznek, ami mellesleg a legjobb választás, ha egy új web site fejlesztése szóba kerül.

Az eszköz a weboldalad látogatóinak böngészési szokásait veszi figyelembe, így valóban személyre szabott tanácsot kaphatsz a Google-tól.

10. Google Ngram Viewer

https://books.google.com/ngrams

Ezen a segédeszközön keresztül megtudhatod: mi a leggyakoribb témája a egy adott időszak könyveinek. Mert bár online világban gondolkodunk, sosem szabad elfeledni, hogy a könyvek még mindig forgalomban vannak, tehát van kereslet az általuk felölelt témákra, fizikai formában is.

11. Google Trends Blog Dashboard

https://www.youtube.com/trendsdashboard

Főként vloggerek figyelmébe ajánlanánk a Google ezen eszközét, hiszen itt a legnépszerűbb YouTube-videók listáját találjuk meg. Keress rá, hogy a hazai piacod mit néznek az emberek. Ha problémájuk van: jelentse a terméked a megoldást!

12. Google Keep

https://keep.google.com/

Jegyzet vagy emlékeztető készítésére alkalmas applikáció. Azok figyelmébe ajánlott, akik szeretik az egyszerű és kezelhető felületeket, amolyan Google módra.

13. Google Rich Media Gallery

http://www.richmediagallery.com">richmediagallery.com

Tudtad, hogy míg Ausztriában az átlagos CTR (Click Through Rate) 0,25 volt, addig Magyarországon 0,05? Érdekes megfigyelni a különböző nemzetek internetezési szokásait, hiszen a nyugati országokban aktuális trendek időbeli csúszással bár, de a hazai piacon is meg fognak jelenni.

14. Google Fonts

https://www.google.com/fonts">https://www.google.com/fonts

Akár magán, akár kereskedelmi célra keresel egy új betűtípust: itt megtalálod az összes nyílt forráskódú webes típust. Jelenleg több, mint 600 betűtípus-család áll rendelkezésre.

(Képek: webchoice.au, pcworld.com, infospace.ischool.syr.edu)

Szólj hozzá

google internet kütyü tanulás világbajnok önfejlesztés alig ismert