2016. okt 14.

5 tipp a tökéletes reggelekhez

írta: Dr. Educado
5 tipp a tökéletes reggelekhez

Úgy érzed nem vagy elég hatékony? Már délelőtt alig várod mikor ér véget a nap, és dőlhetsz be az ágyba? Van rá megoldás!

businessman-20running.JPG

 

1. Ébredés

wake-up-and-live-board.jpgFigyelj oda rá, hogy a megfelelő időben kelj fel, ezáltal elkerülve a plusz stresszt. Nehéz megszokni a korán kelést, de később előnyöd fog származni belőle. Ha késésben vagy, elfelejtesz dolgokat, otthon hagyod a prezentációdhoz szükséges dokumentumokat, nem találod a kulcsokat és így tovább.

 

2. Reggeli sportolás

800_330.jpg

Igaz, egy hétköznap reggelen nem egyszerű korábban kikelni az ágyból, és egy edzéssel kezdeni a napot, de hidd el, nagyon sok előnnyel jár! Lássunk hát párat:

  • A reggeli edzés mozgásba lendíti a vérkeringést, így egész nap sokkal frissebb leszel.
  • A reggeli edzés, futás, úszás után úgymond le van tudva a napi mozgás, így nem kell már munka után ezzel is törődni.
  • Mert Te frissen, az edzést letudva állsz neki a napnak, míg mások azt sem tudják, mit kell majd dolgozniuk éppen.

3. Reggel hideg-meleg vizes váltózuhany

cold-shower-535x400.jpg

A vérkeringés élénkítése mellett számos előnye van a reggeli hideg-meleg vizes zuhanyzásnak.
Reggeli sportolás után is akár a közvetlen hideg – meleg váltakozó vízzel való tusolás még jobban beindítja a vérkeringést, az anyagcserét, amitől új erőre kapsz. Az érrendszert, és az immunrendszert is erősíti.

A bőr pólusainak tágulása, és összehúzódása méregtelenítő folyamatokat indít be, így a bőr kevésbé ráncosodik, hidratáltabb, simább lesz:

Pár tipp, hogyan alkalmazd:

  • Fontos, hogy a végtagoktól a szív felé kell magadra engedni a vizet.
  • Langyos vízzel kezdd, majd meleg, ezt követően válts hidegre, majd újra melegre. Fontos, hogy a hideg legyen a befejezés.


4. Reggeli étkezés

breakfast-cereal-desk-lg.jpg

A reggeli étkezés kiemelkedően fontos egy jó nap kezdetéhez. Az egyszerű szénhidrátokat tartalmazó, fehér lisztből készült péksüteményeket, kekszféléket lehetőség szerint próbáld kerülni, mivel ezek a vércukor szintet hirtelen magasra emelik, ami ezt követően gyorsan leesik, ezt pedig 1-2 óra elteltével újbóli éhségérzet követi.

Ha összetett szénhidrát tartalmú élelmiszereket fogyasztasz, mint a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek, vagy zabpehely, egy sovány fehérjeforrással, mint pl. a natúr joghurt, egy kis gyümölccsel, a teltségérzet egészen ebédig tart. Így segítve elő, hogy ne zavarjon téged munkában a délelőtt 10 órától tartó farkaséhség.

 

5. Vízfogyasztás

Lemon-Water-GI-365-3.jpg

Rendkívül fontos a napi megfelelő vízfogyasztás! Egy felnőtt embernek minimum 2-2,5 liter vizet kellene innia egy nap, de ez nagyon sok esetben jóval alacsonyabb. Megfelelő vízfogyasztás pozitív hatásai közel sem elhanyagolhatóak.

Az emberi test 72%-át, az agynak pedig 78%-át víz alkotja, így érdemes elgondolkodni, hogy mennyire fontos. Agyi működéstől kezdve a vérkeringésig, és az alapvető élettani folyamatok is nagyban javíthatók, ha naponta legalább 2 liter csapvizet, vagy szénsavmentes ásványvizet fogyasztasz.

Tipp: reggel, ébredés után fogyassz 1 nagy pohár friss citrom levéből, és vízből álló, cukormentes limonádét! Segíti az emésztést, kiválóan lúgosítja a szervezetet, C-vitamin forrás, a vírusos fertőzések ellen is pajzsként véd, és az ízületi gyulladások elleni védelmet is támogatja.

Szólj hozzá

nap tökéletes egészség reggel életmód tudhatod harmónia munkanap napkezdet