2016. okt 06.

A grafikusmunka alapjai - hogyan tervezd meg a tökéletes logót?

írta: Dr. Educado
A grafikusmunka alapjai - hogyan tervezd meg a tökéletes logót?

Ahogy a személyes kapcsolatok kialakítása során, úgy a logókkal is csak egy esélyed van a kedvező első benyomás elnyerésére. Napjainkban egyre többen foglalkoznak az optimális logó kialakításával, ami nélkül talán esélyed sincs termékeiddel és szolgáltatásaiddal elérni az ügyfeleket. Mindezek alapján fontold meg az alábbi tanácsokat, mielőtt kiválasztod a vállalkozásodhoz legjobban illő szimbólumot. 

08-800x600.jpg

1. Legyen egyértelmű

Elengedhetetlen, hogy a leendő célközönség számára könnyen azonosítható legyen. Valószínűleg vállalkozásod nem tartozik azon cégóriások közé, amelyek hatalmas marketingre fordítható összeggel rendelkeznek és nevükkel a társadalom már összefűzött egy bizonyos tevékenységet. Ebből adódik, hogy a kisebb szervezetek logói más dizájnnal rendelkeznek. Fontos, hogy ennek alapján már következtetni tudjanak annak tevékenységére és pozitív benyomást sugározzon

2401170295_582dab1dd0_b-e1446048368600.jpg

2. Mutasd be vele, hogy mit képviselsz

A logók tulajdonságai közül a két legfontosabb: a betűk formálása és az ikonok alkalmazása. A grafikai elemek mellett a tipográfiai kialakítás rendkívül nagy befolyással van arra, hogy mit közvetít egy adott vállalkozásról. Legyen szó akár eleganciáról, minőségről, egyediségről vagy mindennapi dolgokról, mindig legyen harmóniában ez a két tulajdonság egy szimbólum esetén. 

3. Gondold át a grafikai kialakítást

Egyes iparágakhoz már hagyományosnak mondható színpaletta köthető. De itt se ragaszkodjunk a megszokotthoz, érdemes játszani mind a formákkal, mind a színekkel. Hasznos felmérni a konkurensek által alkalmazott árnyalatokat, így megelőzhetjük, hogy összetévesszenek velük. Természetesen ez igaz az ikonokra és karakterekre is. 

bn_conf_2013_identity_case_study_hardcore_sample_logos.png

+1. Vedd figyelembe, hogy miként használod

Amikor csak lehet, kerüld el az olyan logókat, amiket meg kell magyarázni. Ha egy üzleted létezésében szerepet játszik a média, akkor nélkülözhetetlen az emlékezetes szimbólum mellett, hogy gyorsan egy tiszta üzenetet adjon át, amit tesztelhetsz is. Gondold át, hogy a logónak jól kell kinéznie egy névjegykártyán, egy honlapon, egy nagy hirdető felületen vagy akár egy járművön is. 

Az egyedi, jó benyomást keltő logó előkészíti a terepet az összes stratégiai üzenetküldésnek és erős alapot biztosít az üzleti gyarapodás tekintetében. 

Szólj hozzá