2017. jan 06.

Gyorsan szeretnél biztos és jövedelmező állást? - Íme, 4 szakma, amit felnőttként is elsajátíthatsz

írta: Tudhatod
Gyorsan szeretnél biztos és jövedelmező állást? - Íme, 4 szakma, amit felnőttként is elsajátíthatsz

Talán soha a világtörténelemben nem volt ennyi önmegvalósításra éhes ember, mint napjainkban. A lehetőségeink kibővülésén, a globalizáción és a képzések számtalan formáján keresztül bárki olyan eszközöket kaphat a kezébe, amivel nemcsak szívének kedves szakmát szerezhet, de anyagilag is beválthatja elképzeléseit.

ke0nc8-58mq-carl-heyerdahl.jpg

Ha nem vagy megelégedve az érettségi utáni döntéseddel vagy évek óta szenvedsz egy olyan munkakörben, mely sem karrierrel, sem fizetésemeléssel vagy szakmai fejlődéssel nem kecsegtet, akkor ideje eltöprengened egy olyan váltáson, mely gyökeres változást hozhat az életedbe.

Mivel hétköznapjaink nagy részét munkával töltjük, ezért lelki egészségünk szempontjából sem mellékes, hogy ezt örömmel vagy fogcsikorgatva tesszük. 

4 szakma, 4 lehetőség - A Tiéd köztük van?

A pánik helyett érdemes kezedbe venned a sorsod, ebben a döntésben pedig az iskolarendszeren kívüli OKJ-s képzések bő választéka is messzemenőkig támogat, így ha készen állsz a kihívásra, akár munka mellett is elvégezhetsz egy karrierlehetőséget magában hordozó, színvonalas tanfolyamot. 

Telitalálat a főzés szerelmeseinek

Melegséggel tölti el a szíved, ha a konyhában tevékenykedhetsz, imádod a friss alapanyagokat, a fűszereket és szívesen elmerülnél a gasztronómia rejtelmeiben? Ha az ízek és az illatok szeretete mellett szorgalommal, precizitással és némi állóképességgel is megáldott a sors, akkor szinte semmi sem választhat el attól, hogy szakácsként váltsd valóra az álmaid. Ez a szakma rendkívül sokszínű lehetőségeket kínál a rátermetteknek nemcsak itthon, de külföldön is.

chef-1245676_1280.jpg

Folytonos fejlődés az informatika világában

Bizonyos szakmai területek nem nélkülözhetik a folyamatos tanulást és fejlődést, különösen igaz ez az informatikára, ahol naprakészség nélkül egyetlen sikeres munkavállaló sem rúghat labdába. Ha felpörgetnek a kihívások és az informatika szeretete mellé szakmai tudás és kreativitás is társul, akkor szoftverfejlesztőként igazán kibontakozhatsz. 

i8ohou-wlo4-tirza-van-dijk.jpg

Keresett szakma itthon és külföldön

Ha nem tudod elképzelni magad a négy fal között egy irodában és olyan szakmát keresel, amivel külföldön is sikeres lehetsz, akkor érdemes fontolóra venned, hogy targoncavezetőnek tanulj, hiszen ez a hivatás 2015 top 10 legkeresettebb szakmái között szerepelt. A szakma űzői mérnöki pontossággal kezelik az emelőgépeket és a váratlan kihívásokkal is magabiztosan néznek szembe.

forklift-835340_1280.jpg

Pénzügyi sikerszakma nemcsak karrieristáknak

Egyetlen jól menő cég vagy sikeres vállalkozó sem működhet egy tapasztalt, naprakész és precíz háttérember nélkül, aki mérlegképes könyvelői státuszban a vállalkozás sikeréért dolgozik. Ha el tudod magad képzelni a számok, a jogszabályok és az adatok mágusaként, akkor akár egy OKJ-s tanfolyam is hozzásegíthet ahhoz, hogy egy életen át tartó, biztos szakmát szerezz.

konyvelo.jpg

Nem találtad meg, amit kerestél? A melyiksuli.hu oldalán rengeteg szakma - az itt említettek - hosszabb leírását is megtalálod és könnyen lehet, hogy egy jó döntéssel megváltozik az egész életed.

Szólj hozzá

tanfolyam tanulás tudhatod szakma fejlődés képzés tanulni pályaválasztás önképzés önfejlesztés tud6od