2016. okt 01.

Agyra gyúrsz? 7 tipp a szellemi felfrissüléshez!

írta: Dr. Educado
Agyra gyúrsz? 7 tipp a szellemi felfrissüléshez!

Fáradtnak és kiégettnek érzed magad? Változtatnál, de nem tudod hogyan kezdj hozzá? 7 tippet adunk, hogyan frissülj fel szellemileg, és vágjon újra az agyad mint a beretva!tumblr_mwrnnt0tdz1rsl5zso1_500.jpg

1. Rendezett életmód

morningperson-e1421076586338_1.jpg

Próbáljunk meg felállítani és betartani egy szigorú időbeosztást.  Lehetőleg együnk, mozogjunk, dolgozzunk azonos időben. A következetes időbeosztás fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében. 

2. Változatos táplálkozás

sushi.jpg

 Agyra gyúrás szempontjából a táplálkozást illetően legfontosabbak talán a hidegvízi halak. Hetente legalább háromszor érdemes lazacot, tonhalat, szardíniát vagy pisztrángot fogyasztani.

3. Mozgás!

sport.jpg

 David B. Agus orvosszakértő szerint, (akit leggyakrabban úgy emlegetnek, mint az orvos aki meghosszabbította a beteg Steve Jobs életét) azt állítja, hogy a sok ülés káros negatív hatásának helyreállításához a rendszeres testedzés mellett napközbeni mozgásra is szükség van. Sétálj telefonálás közben, lépcsőzz a lift helyett - változtass apróságokkal az életeden!

4. Káros szenvedélyek elhagyása

big-boss-smoking-cartoon-vintage_100439719-e1381226242895.jpg

 A káros szenvedélyek közül mindenféle bódítószer rossz hatással van a szellemi képességeinkre is. A túlzott alkoholfogyasztás és a dohányzás is nagyban felgyorsítja az időskori szellemi hanyatlást. Ezért kell mielőbb lemondani róla.

5. Agytorna és memo cuccok

100715-memory-game7.jpg

 Natgeos kutatások szerint napi 10 perc memória játék jelentősen javíthat a szellemieken, gyermekek esetében ez 150%-os memória javulást és akár 12%-os IQ növekedést eredményez, nekünk felnőtteknek pedig az agyunk biológiai korát 2-6 évvel tekeri vissza. 

6. Kávé

0d246de.jpg

 1-2 csésze naponta, az összes ezzel foglalkozó tanulmány szerint csodákra képes. Mindenesetre reggelente megnyugtató a tudat, hogy a csodaszer nem csak élénkít, de még jót is tesz. 

7. Egy korty pia

AUDREY-8.jpeg

 Ahány kutatást elolvastam mindegyik másféle italból javasolt mérsékelt mennyiséget elfogyasztani, de a legtöbb szakértő 3-5 pohár vörösbor fogyasztását javasolja hetente. Kellemest tehát a hasznossal!

Szólj hozzá

kávé táplálkozás agy egészség életmód gyors mozgás gyúrás agytorna gyors tanulás szellemi felfrissülés